Smażona ryba w sosie vinaigrette - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 50 dag filetów rybnych,
- 4 łyżki mąki,
- sól,
- olej do smażenia.

Sos vinaigrette:
- 1 łyżeczka dobrej musztardy,
- 4 łyżki oleju,
- 2 łyzki soku z cytryny,
- ząbek czosnku,
- łyżka drobno posiekanej natki pietruszki,
- sól.

Jak przyrządzić?

Rozgrzać tłuszcz na patelni.Filety opłukać, posolić i obtaczać w mące. Smażyć na złoto z obu stron. Z podanych składników przygotować sos winegret i podać go w sosjerce, aby każdy mógł polać nim rybę.

Potrzebne przybory:

Patelnia, talerz, sosierka, widelec, łyżka, wyciskacz do czosnku.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje3 porcje
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt8 zł
AutorNotte

Smażona ryba w sosie vinaigrette: Podobne przepisy

Smażona ryba w sosie vinaigrette: wypróbuj również

Powiązane Tematy