Ryba w sosie koperkowym
PAULINA WÓJTOWICZ • dawno temuRyby znane są ze swoich szczególnych właściwości. Wspomagają rozwój dziecka i wzmacniają jego układ odpornościowy. Jak często przyrządzasz dania rybne dla swojego dziecka? Sprawdź, jak przyrządzić rybę w sosie koperkowym.
Dla dzieci od 12. miesiąca życia.
Składniki, których potrzebujesz:
- ½ kg filetów rybnych lub dzwonku z łososia,
- 2 małe jogurty naturalne,
- szklanka wody,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki mąki,
- koper.
Jak to wykonać?
Krok 1: Przypraw delikatnie rybę ziołami, które nie zaszkodzą dziecku.
Krok 2: Gotuj rybę na parze.
Krok 3: Do rondla wrzuć masło, wodę, mąkę i jogurt. Wymieszaj dokładnie i zagotuj.
Krok 4: Pod koniec gotowania dodaj do sosu posiekany koperek (w dużej ilości).
Krok 5: Wyjmij rybę z parowaru, podaj na talerzu i polej przygotowanym sosem.
Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze