Pstrag z czosnkowym masłem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- pstrag, - olej,
- maslo,
- czosnek,
- sol,
- pieprz,
- majeranek,
- cytryna.

Jak przyrządzić?

Pstraga umyc(ja odcinam glowe..chociaz niektorzy twierdza ,ze smak ryby jest wlasnie w lebku..:)) ,natrzec sola i majerankiem,pokropic sokiem z cytryny..poczekac jakas godzinke az rybka nabierze zapachu i smaku:). oproszyc delikatnie maka i usmazyc.w tym czasie roztopic maslo z dwoma zabkami czosnku..zostawic. kiedy pstrag bedzie juz na talezu,polac go maslem z czosnkem,i skropic cytryna.

Jak podawać?

Mozna z bialym pieczywem lub z frytkami( ja posypuje je delikatnie slodka papryka),albo tylko z ulubiona salatka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autorwiola

Pstrag z czosnkowym masłem: Podobne przepisy

Pstrag z czosnkowym masłem: wypróbuj również

Powiązane Tematy