Sk艂adniki:
- pstrag, - olej,
- maslo,
- czosnek,
- sol,
- pieprz,
- majeranek,
- cytryna.
Jak przyrz膮dzi膰?
Pstraga umyc(ja odcinam glowe..chociaz niektorzy twierdza ,ze smak ryby jest wlasnie w lebku..:)) ,natrzec sola i majerankiem,pokropic sokiem z cytryny..poczekac jakas godzinke az rybka nabierze zapachu i smaku:). oproszyc delikatnie maka i usmazyc.w tym czasie roztopic maslo z dwoma zabkami czosnku..zostawic. kiedy pstrag bedzie juz na talezu,polac go maslem z czosnkem,i skropic cytryna.
Jak podawa膰?
Mozna z bialym pieczywem lub z frytkami( ja posypuje je delikatnie slodka papryka),albo tylko z ulubiona salatka.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | wiola |