Zapiekanka makaronowo-tuńczykowa

Przepis kulinarny

Składniki:

Wszystkie zależą od wielkości porcji:
- makaron muszelki,
- 2 grzybowe kostki knorra,
- tuńczyk w sosie wlasnym - puszki,
sól, pieprz, koperek, natka piertruszki.

Naczynie żaroodporne typu 35dlugosc x 18 wysokosc x 25 szerokosc.

Jak przyrządzić?

Gotujemy makaron do średniej miękkości, zlewamy wodę. Makaron mieszamy z tuńczykiem - tuńczyka im więcej tym lepiej - ale bez przesady okolo 2-3 malych puszekna średnie naczynie żaroodporne. Dodajemy sól, pieprz i koperek plus natke do smaku. Zalewamy wszystko rozpuszczonymi w szklance goracej wody kostkami grzybowymi knorra. Wstawiamy do piekarnika - zależnie od temperatury zapiekamy az do podpieczenia sie makaronu. Od czsu do czasu mozna wszystko wymioeszac i w razie potrzeby dolac sosiku grzybowego. Ale nie zrobcie z tego zupy!!!!!!!!

Potrzebne przybory:

Naczynie żaroodporne.

Jak podawać?

Wedle uznania. Polecam .

Uwagi:

Danie cudownie sycace, smaczne i oryginalne. Dekorujemy koperkiem rwanym. Można dodac ser zolty na koniec zapiekania.
Mioooooooooooooooooooodzio.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania70 min.
Trudnośćśredni
Porcjeduzo
Przybliżony koszt25 zł
Autorsimon07

Zapiekanka makaronowo-tuńczykowa: Podobne przepisy

Zapiekanka makaronowo-tuńczykowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy