Składniki:
Wszystkie zależą od wielkości porcji:
- makaron muszelki,
- 2 grzybowe kostki knorra,
- tuńczyk w sosie wlasnym - puszki,
sól, pieprz, koperek, natka piertruszki.
Naczynie żaroodporne typu 35dlugosc x 18 wysokosc x 25 szerokosc.
Jak przyrządzić?
Gotujemy makaron do średniej miękkości, zlewamy wodę. Makaron mieszamy z tuńczykiem - tuńczyka im więcej tym lepiej - ale bez przesady okolo 2-3 malych puszekna średnie naczynie żaroodporne. Dodajemy sól, pieprz i koperek plus natke do smaku. Zalewamy wszystko rozpuszczonymi w szklance goracej wody kostkami grzybowymi knorra. Wstawiamy do piekarnika - zależnie od temperatury zapiekamy az do podpieczenia sie makaronu. Od czsu do czasu mozna wszystko wymioeszac i w razie potrzeby dolac sosiku grzybowego. Ale nie zrobcie z tego zupy!!!!!!!!
Potrzebne przybory:
Naczynie żaroodporne.
Jak podawać?
Wedle uznania. Polecam .
Uwagi:
Danie cudownie sycace, smaczne i oryginalne. Dekorujemy koperkiem rwanym. Można dodac ser zolty na koniec zapiekania.
Mioooooooooooooooooooodzio.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | średni |
Porcje | duzo |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | simon07 |