Szpinak po mazursku

Przepis kulinarny

Składniki:

- szpinak mrożony 500g,
- 1 puszka groszku kons.,
- 2 łyżki czubate mąki,
- jedna średnia cebula,
- 100g wędzonego boczku,
- olej i przyprawy: sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Zasmażka: do niewieliej ilości rozgrzanego oleju dodać pokrojony w drobnbą kostkę boczek i cebulę. Kiedy boczek sie przysmaży ,a cebula zeszkli dosypać mąkę, podgrzewac do zezłocenia mąki, ciągle mieszając. Cały czas mieszając dodawać małymi partiami rozmrożony szpinak. Na samym koncu dodajemy groszek i przyprawy do smaku.
Smacznego.

Uwagi:

Podawac jako przystawkę do dania głównego lub z grzankami.
Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćśredni
Porcje4 porcje
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt8 zł
Autorcook

Szpinak po mazursku: Podobne przepisy

Szpinak po mazursku: wypróbuj również

Powiązane Tematy