Składniki:
- szpinak mrożony 500g,
- 1 puszka groszku kons.,
- 2 łyżki czubate mąki,
- jedna średnia cebula,
- 100g wędzonego boczku,
- olej i przyprawy: sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Zasmażka: do niewieliej ilości rozgrzanego oleju dodać pokrojony w drobnbą kostkę boczek i cebulę. Kiedy boczek sie przysmaży ,a cebula zeszkli dosypać mąkę, podgrzewac do zezłocenia mąki, ciągle mieszając. Cały czas mieszając dodawać małymi partiami rozmrożony szpinak. Na samym koncu dodajemy groszek i przyprawy do smaku.
Smacznego.
Uwagi:
Podawac jako przystawkę do dania głównego lub z grzankami.
Smacznego!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | cook |