Knedelki chlebowe - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- suchy chleb (pokrojony w małe kwadraciki) - ok. 1/2 kg,
- 2 jajka,
- mleko,
- pietruszka,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Chleb namoczyć w mleku na pół godziny.W tym czasiepokroić drobno pietruszkę wsypać do chleba, wbić dwa jajka posolić, popieprzyć i formować w dłoniach małe kuleczki o średnicy około 10 cm, następnie wrzucać do osolonej gotującej sie wody. Gotować około 10 minut.

Jak podawać?

Podawać z gulaszem lub mięsem pieczonym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćmało
AutorJoanna

Knedelki chlebowe: Podobne przepisy

Knedelki chlebowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy