Carrot Coriander - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 6-7 dużych marchwi,
- 2 średnie ziemniaki,
- dwie duże cebule,
- śmietana kremówka 30%,
- wywar rosołowy jako baza zupy,
- odrobina świeżo zmielonego pieprzu,
- coriander czyli kolendra(istotne jest to, zeby były to suszone liście kolendry a nie ziarenka!!!)

Jak przyrządzić?

Marchewki, ziemniaczki i cebulkę gotować do miękkości w wywarze rosołowym, następnie zmiksować warzywa by uzyskać postać kremu, dodać śmietankę, odrobinkę pieprzu i coriander (kolendra - liście), podawać z kropelką śmietanki na środku talerza.

Potrzebne przybory:

Garnek, skrobaczka do marchwi, mikser:)

Jak podawać?

Podawać w momencie, kiedy skończą Ci się pomysły na zupę:)

Uwagi:

Zupa przywieziona z Londynu.Niesamowity smak wynikający z połączenia smaku marchwi i kolendry.Rewelacja!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4 porcje
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt8 zł
Autorjane

Carrot Coriander: Podobne przepisy

Carrot Coriander: wypróbuj również

Powiązane Tematy