Składniki:
- 6-7 dużych marchwi,
- 2 średnie ziemniaki,
- dwie duże cebule,
- śmietana kremówka 30%,
- wywar rosołowy jako baza zupy,
- odrobina świeżo zmielonego pieprzu,
- coriander czyli kolendra(istotne jest to, zeby były to suszone liście kolendry a nie ziarenka!!!)
Jak przyrządzić?
Marchewki, ziemniaczki i cebulkę gotować do miękkości w wywarze rosołowym, następnie zmiksować warzywa by uzyskać postać kremu, dodać śmietankę, odrobinkę pieprzu i coriander (kolendra - liście), podawać z kropelką śmietanki na środku talerza.
Potrzebne przybory:
Garnek, skrobaczka do marchwi, mikser:)
Jak podawać?
Podawać w momencie, kiedy skończą Ci się pomysły na zupę:)
Uwagi:
Zupa przywieziona z Londynu.Niesamowity smak wynikający z połączenia smaku marchwi i kolendry.Rewelacja!!!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 porcje |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | jane |