Kuchnia karaibska: Rice and peas
TOMEK ERNESTOWICZ • dawno temuRyż z czerwoną fasolką i czosnkiem to tradycyjne jamajskie danie, serwowane na targu żywności podczas londyńskiego Notting Hill Carnival.
Ingredients
- 50 ml vegetable oil
- 1 onion, finely chopped
- 300 ml long grain rice
- 400 ml water
- 400 ml coconut milk
- 400 g red peas (or kidney beans), rinsed and drained
- 3 tbsp (tablespoon) fresh thyme
- salt and freshly ground black pepper
- fresh coriander, to garnish
Preparation method
1. Heat the oil in a frying pan and fry the onion until translucent.
2. Add the rice, stir well and add the water and coconut milk. Bring to the boil.
3. Add the kidney beans and thyme, simmer and cover for about 20 minutes until the rice is cooked. Season with the salt and freshly ground black pepper.
4. Serve garnished with the coriander.
Słowniczek
- finely chopped – drobno posiekany
- red pea/kidney bean – czerwona fasola zwyczajna
- rinsed and drained – opłukany i odsączony
- thyme – tymianek
- ground – zmielony
- coriander – kolendra
- garnish – przybrać
- translucent – przejrzysty, półprzezroczysty
- simmer – gotować/dusić na wolnym ogniu
- cover – przykryć
- season – przyprawić, doprawić
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze