Składniki:
Sos:
- 4 łyżki wody,
- 5 łyżek ketchupu,
- szczypta chili,
- szczypta pieprzu i soli,
- 2 pokrojone drobno pieczarki.
Główne danie:
- dowolna ilość parówek.
Jak przyrządzić?
Przygotowanie sosu do parówek na grilu:
Do niewielkiego pojemniczka wlać 4 łyżki wody, a następnie dodać 5 kopiatych łyżek ketchapu pikantnego, to wszystko wymieszać.Po wykonaniu tej czynności dodać szczyptę soli, pieprzu oraz chili,następnie upiec pieczarki i dodac je do sosu.Wszystko dokładnie zamieszać.na grilu usmażyć parówki. gdy będą juz gotowe dac je na talerz i polać pożywnym sosem.Życzę smacznego!
Potrzebne przybory:
Patelnia,łyżka,narzędzia grilowe itp.
Jak podawać?
Prosze zachować kulturalność!
Uwagi:
Uwagi! Proszę zachować podane proporcje!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Myszka |