Wątróbki drobiowe z boczkiem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0,5kg wątróbek drobiowych,
- 0,2-0,3kg boczku surowego wędzonego,
- 2 duze cebule,
- troche oleju,
- przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka oraz zioła wg. uznania (ja stosuje bazylię).

Jak przyrządzić?

Potrzebna bedzie do tego taka wysoka wanienka aluminiowa, do ktorej bedziemy to wszystko wkładać!
Wątróbki myjemy i przyprawiamy, na dno tacki nalewamy odrobine oleju i kładziemy dosyć grubo pokrojone plastry boczku, tak aby przykryly dokladnie calą powierzchnie dna. Nastepnie układamy warstwami wątróbki, plastry cebuli i resztę boczku pokrojonego w cieńkie paski.Ułożyć najlepiej nie za grubo, tak ze 2 warstwy wszystkiego, ewentualna reszte do drugiej wanienki. Z góry przykryc szczelnie folia aluminiową.

Potrzebne przybory:

Grill, wanienka aluminiowa, folia aluminiowa.

Jak podawać?

Najlepiej z chlebem i chlodnym piwkiem!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Porcje2-3 porcje
AutorAki

Wątróbki drobiowe z boczkiem: Podobne przepisy

Wątróbki drobiowe z boczkiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy