Iarkówka w majonezie

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kg karkówki,
- 5 łyżek majonezu,
- 2 łyżki czerwonego wina, przyprawy wedłóg smaku (najlepiej:papryka, imbir, bazylia, przyprawa do grila, jażynka, przyprawa do kurczaka).

Jak przyrządzić?

Karkówke pokroić w plastry, majonez, wino i przyprawy wymieszać i dodać pokrojoną karkówke, włożyć do zamykanego pojemnika i schować do lodówki na około 12godzin. (można odczekać tylko 1h, ale czym dłużej tym lepiej) Po odczekaniu dowolnego czasu można karkówke piec na grilu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje7-10 porcji
Przybliżony koszt20 zł
Autorsylwka

Iarkówka w majonezie: Podobne przepisy

Iarkówka w majonezie: wypróbuj również

Powiązane Tematy