Pieczarkowa sałatka (autor Asia) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 50 dag pieczarek,
- pół pora,
- pół puszki kukurydzy konserwowej,
- 2 jajka,
- sól,
- pieprz,
- majonez.

Jak przyrządzić?

Pieczarki pokroić w średnią kostkę i usmażyć na maśle. Smażyć dotąd aż odparuje woda i pieczarki leciutko się zarumienią. Odstawic do przestygnięcia. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę, a por drobniutko w półksiężyce. Wszystkie składniki połączyc razem: pieczarki, por, jajka i kukurydzę. Posolić i popieprzyć do smaku, zalać majonezem.

Potrzebne przybory:

Nóż, deseczka, garnek, miska.

Jak podawać?

Podawać jako przystawkę. SMACZNEGO!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćmało
AutorAsia

Pieczarkowa sałatka (autor Asia): Podobne przepisy

Pieczarkowa sałatka (autor Asia): wypróbuj również

Powiązane Tematy