Składniki:
- 50 dag pieczarek,
- pół pora,
- pół puszki kukurydzy konserwowej,
- 2 jajka,
- sól,
- pieprz,
- majonez.
Jak przyrządzić?
Pieczarki pokroić w średnią kostkę i usmażyć na maśle. Smażyć dotąd aż odparuje woda i pieczarki leciutko się zarumienią. Odstawic do przestygnięcia. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę, a por drobniutko w półksiężyce. Wszystkie składniki połączyc razem: pieczarki, por, jajka i kukurydzę. Posolić i popieprzyć do smaku, zalać majonezem.
Potrzebne przybory:
Nóż, deseczka, garnek, miska.
Jak podawać?
Podawać jako przystawkę. SMACZNEGO!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Autor | Asia |