Zupa belgijska

Przepis kulinarny

Składniki:

- pol glowki kapusty czerwonej,
- 2 cebule,
- 20dag miesa bez kosci,
- 1 zabek czosnku,
- 1 jablko,
- lyzka masla,
- ziemniaki,
- lyzeczka cukru,
- sol,
- pieprz,
- lisc laurowy.

Jak przyrządzić?

Pokrojona cebule pszysmazyc na masle{ja uzywam margaryny do pieczywa}. Nastepnie dodac pokrojone mieso, poszatkowana kapuste, roztarty czosnek i pszyprawy i zalac woda. Gotowac na malym ogniu okolo 90 minut i dodac ziemniaki oraz jablko i to razem gotowac jeszcze 30 minut.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćwymagający
Autorilona

Zupa belgijska: Podobne przepisy

Zupa belgijska: wypróbuj również

Powiązane Tematy