Składniki:
1 opakowanie soi, najlepiej "minutki" - szybko się gotuje, 1 puszka białej fasoli, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka groszku, włoszczyzna, pół słoika papryki konserwowej, pół słoika ogórków konserwowych, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 4-5 łyżek soczewicy, przyprawa do dań meksykańskich, najlepiej Kamis.
Jak przyrządzić?
Wrzucić soję do garnka i gotować przez 2-3 minuty. Wyjąć i pokroić w niedużą kostkę. Cebulę pokroić i udusić. Wrzucić cebulę do wywaru z soi i gotować, wrzucić startą włoszczyznę i soczewicę. W czasie gotowania się włoszczyzny wrzucić soję na patelnię i smażyć 3 minuty. Do wywaru dodać soję. Gotować, aż wszystko będzie miękkie. Dodać fasolę, groszek, kukurydzę. Gotować do miękkości. Dodać paprykę i ogórki pokrojone w kostkę. Doprawić na ostro przyprawą do dań meksykańskich lub chili, jak kto woli. Smacznego!
Uwagi:
Właśnie ją przygotowuję, jest super:)Rodzina i znajomi zachwyceni, polecam.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | wymagający |
Porcje | 5-6 |
Autor | DAKY |