Składniki:
2 pęczki brokułów, 2 ząbki czosnku, makaron do spaghetti, parmezan, sól, pieprz, oliwa z oliwek.
Jak przyrządzić?
Brokuły pokroić na mniejsze kawałki, obgotować, tak aby były dość miękkie, odsączyć. Na oliwie z oliwek podsmażyć wyciśnięty czosnek, dodać ugotowane brokuły i dusić pod przykryciem do uzyskania jednolitej pasty. Makaron ugotować, pozostawiając go w tym samym garnku, dodać do niego pastę i posypać parmezanem. Wszystko razem wymieszać.
Jak podawać?
Potrawę podawać tak samo jak i "zwykłe" spaghetti.
Uwagi:
Bardzo pyszne spaghetti. Równie dobre jest ze szpinakiem, przyrządzone w ten sam sposób. Polecam :)
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | mahtynka |