Składniki:
Ciasto: 5 żółtek, 3 szkl. mąki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki cukru, margaryna. Masa serowa: 1 kg sera, 2 budynie śmietankowe, 2 całe jajka, 1 szkl. cukru, margaryna, 1 puszka brzoskwiń.
Jak przyrządzić?
Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części - jedną włożyć na czas robienia całego ciasta do zamrażalnika, drugą część wyłożyć na blachę. Ser zmielić i dodać resztę składników - wymieszać mikserem. Masę wylać na ciasto. Na masę serową położyć pokrojone brzoskwinie. Na brzoskwinie położyć ubitą pianę z białek (pozostałe z ciasta), dodać 1/2 szklanki cukru. Na pianę zetrzeć na tarce zamrożoną resztę ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | kasmarta |