Składniki:
Polędwiczka, sól, pieprz czarny mielony, papryka ostra, chili, olej, maggi, Fit-up Kamis do mięsa, kostka wołowa.
Jak przyrządzić?
Poledwiczkę oczyscić z białych otoczek, pokroić poprzecznie na 3 lub 4 części, włożyć do szklanego naczynia, przyprawić wszystkimi ziołami, z tym że soli minimalnie. Wstawić do lodówki minimum na godzinę, a najlepiej na całą noc. Na patelnię lub do garnka wlać olej (nie oliwę). Do gorącego tłuszczu wrzucić mięso i obsmażyć z obu stron. Potem na małym ogniu dusić pod przykryciem około godziny, podlewając rosołem wołowym.
Jak podawać?
Co kto lubi. Ja lubię z pieczywem, ryżem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | bączek |