Składniki:
Tanie mięso drobiowe mielone, bułka tarta, trochę mleka (pół szklanki), 4 kromki chleba tostowego, sól, pieprz, przyprawy, np. oregano i czerwona papryka, trochę vegety i maggi, 2 jajka, olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Wrzucamy do miski chleb, zalewamy mlekiem, tak żeby nasiąknął, ale nie pływał. Dodajemy mięso, wbijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i panierujemy. Ponieważ konsystencja może być dosyć płynna, nakładamy łyżeczką na bułkę tartą i obtaczamy, ruszając miską. Wykładamy na gorący olej, smażymy i gotowe.
Potrzebne przybory:
miska, patelnia, łyżka
Jak podawać?
Szybko!
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | Lazaria |