Kebab po domowemu - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

50 dag mięsa wołowego, 4 duże bułki do hamburgerów, 10 dag mąki tortowej, przyprawa do kebabu Knorr, mała kapusta pekińska, marchewka, koperek, kukurydza w puszcze (mała), olej, pieprz i sól, keczup.

Jak przyrządzić?

Mięso wołowe myjemy, kroimy w bardzo małą kostkę (ścinki), wrzucamy do miseczki, następnie sypiemy łyżkę przyprawy do kebebu, mieszamy łyżką i odstawiamy na około 15 minut, żeby mięso przeszło przyprawami. W tym czasie przygotowujemy surówkę: kapustę tniemy na paski, do tego dodajemy marchewkę startą na tarce, odsączoną kukurydzę i pokrojony koperek. Mieszamy z łyżką oleju (w zależności od gustu, jak ktoś woli, może być oliwa). W bułkach robimy "kieszonkę" i wstawiamy do piekarnika na mały ogień, żeby się podgrzały. Mięso obsypujemy mąką, (żeby oddzielić kawałki) i wrzucamy na gorący olej. Podsmażamy około 20 minut. Następnie odsączamy mięso z tłuszczu i wkładamy do ciepłej bułki na przemian z surówką. Podajemy polane keczupem. Smacznego!

Jak podawać?

Na talerzu lub w papierowej torebce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia/wysoka
Przybliżony koszt15 zł
AutorAleksandra

Kebab po domowemu: Podobne przepisy

Kebab po domowemu: wypróbuj również

Powiązane Tematy