Carbonara (autor nemetri)

Przepis kulinarny

Składniki:

50 dag spaghetti, 10 dag wędzonego boczku, masło, 2 żółtka, tarty ser, 1 niepelna szklanka gęstej śmietany, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ugotować al dente makaron w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy (lub ewentualnie oleju). Boczek pokroić w wąskie paski i usmażyć na maśle na małym ogniu. Żółtka dobrze wymieszać ze śmietaną, serem i pieprzem. Makaron odsączyć, wrzucić na patelnię z boczkiem i dobrze wymieszać na ogniu, dodać żółtka ze śmietaną i jeszcze raz wymieszać.

Uwagi:

Kaloryczne, ale bardzo pyszne ;) Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Trudnośćprosty
Autornemetri

Carbonara (autor nemetri): Podobne przepisy

Carbonara (autor nemetri): wypróbuj również

Powiązane Tematy