Składniki:
5 filetów z indyka, papryka czerwona, żółta i zielona, cebula, 3 ząbki czosnku, por, 3 nieduże marchewki, 1 świeży ogórek, kawałek kalafiora i brokuł, biały makaron azjatycki albo polskie świderki, przyprawy: sól, pieprz, warzywko.
Jak przyrządzić?
Paprykę pokroić na małe kawałki, resztę warzyw pokroić w plasterki. Mięso pokroić na małe kawałki. Wrzucić cebulę na głęboką patelnię wcześniej polaną olejem i lekko przyrumienić. Wrzucić mięso i po około 5 min dodać resztę warzyw. Zalać wodą i poddusić na małym ogniu ok. 30 minut, co jakiś czas mieszając. Dodać przyprawy i dalej dusić. Makaron azjatycki gotować nie dłużej niż 3 min, świderki ok. 7 min - odcedzić. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, połączyć z makaronem. Podawać zaraz po przyrządzeniu, można też odsmażać. Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | średnia |
Autor | boginka |