Składniki:
2 jajka, szklanka cukru, pół szklanki mleka, 100 g margaryny, 1,5 szklanki mąki tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru waniliowego.
Jak przyrządzić?
Do wysokiego naczynia wsypać cukier, rozbić jajka i ubić z cukrem. Następnie dodać mleko, zmiksować. Rozpuścić 100 g margaryny, ostudzić i stopniowo dodawać do miski, cały czas mieszając. Następnie dodać mąkę tortową, 2 łyżeczki cukru waniliowego i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Razem wszystko zmiksować. Masę rozłożyć do papierowych foremek (do połowy foremki, bo inaczej ciasto ucieknie). Można posypać na wierzchu orzechami, cukiereczkami i cukrem.. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na ok. 12 minut. Smacznego!
Uwagi:
Sprawdzony przepis. Polecam!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 26 szt. |
Autor | kasia_16 |