Czerwona soczewica ze szpinakiem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Opakowanie mrożonego szpinaku, 1,5-2 szklanki czerwonej soczewicy, odrobina śmietany, sól, pieprz, może być odrobina imbiru, czosnek, cebula, zależnie od gustu inne przyprawy, olej.

Jak przyrządzić?

Soczewicę wrzucić do gotującej się wody i gotować przez około 15-20 minut. Wrzucić szpinak na patelnię, poczekać, aż się rozmrozi, można dodać wtedy czosnku i soli. Odsączyć soczewicę i dorzucić do szpinaku na patelnię. Wymieszać, doprawić do smaku, chwilę jeszcze razem podsmażyć. Po wyłożeniu na talerz dodać trochę śmietany i wymieszać.

Uwagi:

Wygląda mało apetycznie, ale jest naprawdę smaczne i szybkie w przygotowaniu, można jeść jako oddzielne danie albo jako dodatek do makaronów lub ziemniaków.Najwięcej zależy od przyprawienia, i tu jest naprawdę szerokie pole do popisu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
AutorBurbur

Czerwona soczewica ze szpinakiem: Podobne przepisy

Czerwona soczewica ze szpinakiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy