Lasagne od szefa kuchni

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron lasagne Lubelli, mleko, vegeta, mięso mielone, odrobina mąki, pomidory świeże lub w puszcze bez skórki, pieczarki, cebula, sos boloński Łowicz, sól, pieprz, Delikat do mięs, ser żółty, masło.

Jak przyrządzić?

Sos 1: Przygotowujemy sos beszamelowy - ok. 2 szkl. mleka zagotowujemy ze szczyptą vegety, łyżką masła i zagęszczamy mlekiem rozmieszanym z mąką.Sos 2: Mięso mielone smażymy na patelni i dodajemy 1 dużą cebulę zmieloną, pieczarki zmielone, Delikat do mięs, dusimy. Nastepnie dusimy pomidory bez skórek i przecieramy do mięsa, dodajemy sos boloński i przyprawy. Układamy: beszamel, makaron lasagne, beszamel, sos z mięsem, beszamel, ser, beszamel, makaron, beszamel, sos z mięsem, ser, baszamel itd., na wierzchu powinien być sos z mięsem, a pod koniec pieczenia posypujemy serem żółtym. Pieczemy w temp. 190 stopni ok. 40 minut. Smacznego!

Potrzebne przybory:

maszynka do mielenia mięsa, naczynie żaroodporne, patelnia, tarka

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćśredni
Porcje6
Przybliżony koszt25 zł
AutorDorka

Lasagne od szefa kuchni: Podobne przepisy

Lasagne od szefa kuchni: wypróbuj również

Powiązane Tematy