Coś na „ząb” po włosku - pomysły na mięsne (i nie tylko) lasagne
DAMIESA • dawno temuTa kaloryczna potrawa, w której — w zasadzie można powiedzieć — mamy mieszankę wszystkich naczelnych błędów żywieniowych jest jednak pokusą, której trudno sobie odmówić. Dietetyczny grzech? Jak najbardziej! Ale jak oprzeć się smakowi tego kulinarnego specjału? Roztapiający się ser, pyszny sos i miękka, uginająca się pod każdym ruchem widelca masa tej włoskiej potrawy należy też do moich ulubionych przysmaków, więc pozwoliłam sobie ze stosu rozmaitych przepisów „wygrzebać” dla Was kilka pomysłów na jej przygotowanie.
Moje typy to:
Dla wegetarian i nie tylko polecałabym przepis na lasagne serowe z dynią – My best food
Kolejną propozycją dla smakoszy warzyw może być przyrządzone z nich i z mielonej wieprzowiny lasagne trójwarstwowej – Olive&Flour
Przepis, który mnie najbardziej zaskoczył to lasagne z kozim serem i mięsem – Wasabi
Dość niestandardowym składnikiem lasagne może też być czerwona soczewica– XVegeliciousx
A może by tak przyrządzić zdrową lasagne rybną? Do tego rodzaju potrawy świetnie nada się łosoś – Bo życie ma smak
I jak Wam się podobają takie kulinarne rozwiązania w ramachlasagne? Ja mam postanowienie wypróbować je wszystkie, a nuż znajdę swój nowy, ulubiony typ? Do kulinarnego eksperymentu z tą potrawą zachęcam i Was!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze