Składniki:
1 kapusta pekińska, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, 3 filety z kurczaka, sos czosnkowy, chleb tostowy, masło czosnkowe, przyprawy.
Jak przyrządzić?
Wrzucamy do miski: kapustę pokrojoną w kostkę, kukurydzę i fasolę, przyprawione jak się chce i usmażone na oleju filety, oczywiście pokrojone w kostkę. Mieszamy, zalewamy sosem czosnkowym i znowu mieszamy. Smażymy do tego grzanki z chleba tostowego posmarowanego masłem czosnkowym. I to wszystko. Można wcinać!
Potrzebne przybory:
miska, nóż, widelec albo dwa, łyżka w sumie też się przyda
Uwagi:
Proste i pyszne.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | żwirek |