Składniki:
Włoszczyzna, sos sojowy, miód, jarzynka, olej.
Jak przyrządzić?
Włoszcyznę kroimy w zapałki (średniej grubości). Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy warzywa, doprawiamy jarzynką i sosem sojowym (wedle uznania). Ok. 2 łyżeczek miodu rozpuszczamy w szklance gorącej przegotowanej wody i zalewamy nią warzywa. Patelnię przykrywamy i dusimy, aż warzywa zmiękną. Pod koniec odkrywamy, żeby odparował nadmiar płynu. Podajemy do pieczonego kurczaka. Smacznego!
Uwagi:
Nie duszę warzyw, aż zmiękną całkowicie. Według mnie najlepsze są chrupiące. Możecie dowolnie modyfikować ilość dodawanego miodu i sosu sojowego. Zamiast sosu można użyć maggi.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | e_owczarek |