Składniki:
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 1 opakowanie mrożonego szpinaku, kubeczek śmietany 18%, kilka łyżek startego parmezanu, 4 jajka, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ciasto rozmrozić, wyłożyć nim okrągłą formę do tart i wstawić na 10-15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Szpinak rozmrozić i udusić na oliwie. Dodać czosnek. Jajka ubić ze śmietaną, wsypać parmezan i połączyć ze szpinakiem. Przyprawić solą i pieprzem. Przygotowaną masę wylać na ciasto. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Jak podawać?
Na ciepło z zieloną sałatą. Przed podaniem można posypać startym parmezanem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Autor | x |