Składniki:
1 puszka 576 g całych kasztanów, 800 g cielęciny,
4 łyżki musztardy, 2 cebule, tymianek, liść laurowy,
2 szklanki białego wina, oliwa.
Jak przyrządzić?
Posmarować mięso ze wszystkich stron musztardą, wyłożyć do naczynia przygotowanego do pieczenia w piekarniku, dołożyć cebulę pokrojoną w plasterki, polać oliwą. Dolać białego wina na spód brytfanki. Piec w piekarniku przez 30-40 min w temp. 220 st. C. W połowie pieczenia odwrócić mięso, dolać gorącej wody. Ułożyć kasztany wokół pieczeni, przykryć papierem aluminiowym. Pozostawić w wyłączonym piekarniku.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | marron |