Składniki:
Puszka tuńczyka w sosie własnym, puszka kukurydzy, majonez (do smaku), żółty ser (do smaku), czosnek (1 ząbek, ale to zależy, jak kto lubi), ananas z puszki (do smaku), sól i pieprz (również do smaku).
Jak przyrządzić?
Odsączyć tuńczyka i kukurydzę z sosu i wrzucić do miski. Pokroić ser żółty w niewielką kostkę i dodać do miski. Odsączyć ananasa, pokroić na małe kawałki i dodać do miski. Wcisnąć (lub bardzo drobno posiekać) czosnek do miski. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku.
Uwagi:
Podobno jeśli się usunie z czosnku tę środkową (zieloną) część, to oddech nie będzie czosnkowy, ale nie jestem o tym do końca przekonana. Nie dodawać za dużo czosnku, żeby nie wydawał się głównym składnikiem!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | madz |