Składniki:
1 kilogram 3-krotnie mielonego białego, tłustego sera, 2 jajka, 6 łyżek masła, 1 szklanka cukru pudru, 1 łyżeczka rumu, 4 łyżki żelatyny, bakalie: po 5 dag rodzynek, włoskich orzechów i migdałów, 3 plastry ananasa, 1 mandarynka, 3 połówki brzoskwiń z puszki, 1 galaretka malinowa.
Jak przyrządzić?
Ser utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem, masłem i rumem. Żelatynę namoczyć, zagotować i przestudzić. Galaretkę zalać gorącą wodą, rozpuścić. Bakalie posiekać. Owoce pokroić. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Masę serową wymieszać z żelatyną, bakaliami, owocami i pianą. Wyłożyć do tortownicy, wstawić do lodówki. Ozdobić owocami i galaretką. Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 12 |
Kaloryczność | 250 kcal |
Autor | Basia |