Babka piaskowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 5 całych jajek,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej,
- 1 szklanka maki tortowej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 margaryna (Kasia).

Jak przyrządzić?

Jajka całe ubic z cukrem ,dodac make i proszek do pieczenia(proszek rozmieszc z mąka),oraz roztopiona i troche przestudzona margaryne. Wszystko wymieszac i połowe masy wylac na blaszke. Do drugiej połowy dodac łyzeczke kakao(babka bedzie w srodku dwukolorowa). Piec około godziny(az ciasto sie zarumieni) w temperaturze do 200 stopni. Piekarnik powinien byc nagrzany. Babke po upieczeniu odstawic do ostygniecia.lekko przestudzona wyciac z blaszki i pozostawic do całkowitego przestygniecia. Ostudzona posypac cukrem pudrem.SMACZNEGO

Potrzebne przybory:

Blaszka do ciasta (najlepiej specjalna do babek), piekarnik.

Jak podawać?

Posypana cukrem pudrem lub z polewa gelewe (lub jakakolwiek inna).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Porcjedużo
Przybliżony koszt9 zł
Autorhotaru

Babka piaskowa: Podobne przepisy

Babka piaskowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy