Babka budyniowa - słodko, szybko, smacznie
OLIWKA . • dawno temuBabka budyniowa to świetny pomysł na szybki deser. Jest bardzo smaczna, a jej przygotowanie nie przysporzy ci żadnych problemów. Jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z pieczeniem, to trafiłaś na świetny przepis. Nie sposób go zepsuć.
Przygotuj:
- 3 budynie waniliowe
- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 szklanki śmietanki
- 1,5 szklanki cukru
- 6 jajek
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder
1. Przygotuj robota kuchennego, no chyba że chcesz zrobić wszystko ręcznie. Tak czy siak musisz utrzeć żółtka z cukrem.
2. Kiedy powstanie słodki krem, wsypuj na przemian budyń i mąkę z proszkiem do pieczenia oraz dolewaj śmietankę.
3. Babka budyniowa jest już prawie gotowa. Pozostało ci tylko dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać pyszne ciasto.
4. Wysmaruj foremkę tłuszczem i wlej do niej ciasto.
5. Piecz szybki deser około 45 minut. Jeszcze ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze