Babka budyniowa

Przepis kulinarny

Składniki:

3 budynie waniliowe, po półtorej szklanki śmietanki, cukru i mąki, 6 jaj, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, cukier puder

Jak przyrządzić?

Utrzeć żółtka z cukrem, partiami wsypywać na przemian budyń oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewać śmietankę. Na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika ok. 180 stopni. Piec ok. 45 min. Ciepłą babkę posypać cukrem pudrem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania75 min.
Trudnośćśredni
Autorkaka

Babka budyniowa: Podobne przepisy

Babka budyniowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy