Jajko wstrząśnięte i zmieszane, czyli pomysłowe triki kuchenne. Musisz to zobaczyć!
PATRYCJA KARPIŃSKA • dawno temu • 3 komentarzeJajka wcale nie są niezdrowe. Zawierają pełnowartościowe białko, tłuszcze nienasycone, witaminy A, D, E, K, B2 i B12, wapń, żelazo, potas, fosfor i magnez. W żółtku znajduje się lecytyna, która zapobiega odkładaniu się cholesterolu na ścianach naczyń krwionośnych, a także korzystna dla wzroku luteina. Chciałabyś regularnie spożywać jajka, jednak masz dość nudnych przepisów? Dzięki temu krótkiemu filmikowi dowiesz się, jak przygotować jajko wstrząśnięte i zmieszane. Zastanawiasz się, jak wygląda? Sprawdź!
Kreatywność w kuchni jest zawsze mile widziana. Wypróbuj więc przepis na oryginalne jajko na twardo. Do jego przygotowania potrzebować będziesz świeżych jaj, latarki, koszulki z długim rękawem, sznurka i woreczka.
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze