Składniki:
Ciasto: mąka, jajko, mleko, woda mineralna, sól. Farsz: biały ser, ziemniaki, cebula, margaryna, pieprz, sól. Panierka: jajko, bułka tarta.
Jak przyrządzić?
Ciasto: z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe, a następnie usmażyć naleśniki. Farsz: ugotować ziemniaki, przepuścić przez praskę. Dodać zmielony biały ser i podsmażoną, pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawić solą i pieprzem - jest to tradycyjny farsz do pierogów ruskich. Usmażone placki naleśnikowe smarować farszem serowym i składać tak jak krokiety. Obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na margarynie lub oleju na złoto.
Jak podawać?
Podawać z surówką.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Edyta |