Sernik z malinami - palce lizać!
OLIWKA . • dawno temuMasz ochotę na pyszne domowe ciasto, ale nie masz czasu na kilkugodzinne stanie przy kuchni. Chciałabyś też wykorzystać to, co daje nam natura w sierpniu, czyli na przykład maliny. Wszystko wskazuje na to, że powinnaś zrobić sernik z malinami. Przyrządza się go szybko i idealnie nadaje się na radosne sierpniowe, wakacyjne dni. Zwłaszcza gdy na dworze upały i ciasta z ciężkimi kremami nie wchodza w grę.
Przygotuj:
25 dag malin,
50 dag sera twarogowego,
30 dag biszkoptów,
10 dag cukru,
1 galaretkę malinową,
1,5 szklanki śmietany kremówki,
1 torebkę cukru,
pół cytryny,
tortownicę.
Krok 1
Galaretkę rozpuść i ostudź. Wody powinno być jednak o połowę mniej, niż podano na opakowaniu.
Krok 2
Wsyp da miksera biały ser, cukier, cukier waniliowy i 1 szklankę śmietany. Utrzyj tak, by powstała jednolita kremowa masa.
Krok 3
Umyj maliny i wymieszaj je dokładnie z masą.
Krok 4
Zimną galaretkę połącz z sokiem wyciśniętym z cytryny i całość połącz z masą.
Krok 5
Wyłóż tortownicę biszkoptami i przełóż do niej sernik malinowy.
Krok 6
Wstaw ciasto z owocami do lodówki na 6–8 godzin.
Krok 7
Tę część śmietany, która ci jeszcze pozostała ubij na sztywno i ozdób nią sernik z malinami tuż przed podaniem.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze