Peter Petrie, czyli jak oddzielić białka od żółtek
SABINA STODOLAK • dawno temuPewnie sobie na pierwszy rzut oka pomyślicie — co to jest? Wygląda conajmniej dziwnie, obok leżą jajka, z tego czegoś wylewa się białko. Ta redaktora jest nienormalna, że pisze o takich rzeczach? Nie, bynajmniej (chociaż… kto wie ;)). To, co widzicie powyżej, to Peter Petrie — oddzielacz żółtek od białek. Tak, tak, jest takie coś.
Jego zastosowanie jest bardzo proste — trzeba nad nim roztrzaskać jajka i pochylić go do przodu. Białko przesączy się przez nozdrza Petera.
Pewnie zapytacie - a co z żółtkiem? Już mówię — żółtko jest blokowane przez nos, dzięki czemu można je zrzucić oddzielnie i użyć go do innych celów kulinarnych. Całość wygląda dość kuriozalnie, choć spodoba się użytkownikom którzy cenią sobie osobliwości.
Jeśli rzeczywiście chcecie zakupić ten gadżet, można to zrobić jedynie online poprzez sklep stupid.com - cena: ok. 13$
źródło:Kasia, jejGadzety
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze