Składniki:
4 kostki rosołowe, 6 marchewek, przecier pomidorowy Kotlin lub Pudliszki, szklanka mleka lub śmietanki + sos do spaghetti bolognese lub napoli Knorr, makaron, ryż lub składniki na lane kluseczki (mąka, jajko, woda).
Jak przyrządzić?
Wstawiamy na gaz garnek wody, wrzucamy 4 kostki rosołowe i obrane, częściowo starte na tarce (duże oczka) marchewki - doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu, dorzucamy koncentrat, następnie zmieszane z sosem Knorra mleko lub śmietankę. Dorzucamy albo makaron, albo ryż, albo też sami robimy lane kluseczki. Smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Natali |