Składniki:
- 6 średnich ziemniaków,
- marchewka,
- por,
- zielona pietruszka,
- 3-4 kostki rybnych filetów,
- liść laurowy,
- cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- oliwa z oliwek,
- pieprz,
- sól,
- wegeta.
Jak przyrządzić?
Do 3/4 garnka zimnej wody wrzucić obrane ziemniaki (w całości), do tego marchewkę pokrojoną w większa kostke, por, liść laurowy, cebulę pokrojoną na ćwiartki i 2 ząbki czosnku, wlać 2 łyżki oliwki z oliwek i gotować aż ziemniaki zaczną mięknąć, następnie wrzucić kostki rybne i poczekac aż wszystko się ugotuje, przyprawić wegetą, sola i pieprzem, posypac zielona pietruszką.
Jak podawać?
Podawać w głębokim talerzy bulion, 2 ziemniaki i porcję rybki lub w innych ilościach, jak kto lubi.
Uwagi:
Zupka zdrowa i niskokaloryczna!!!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Aniusia |