Zupa hiszpańska

Przepis kulinarny

Składniki:

- 6 średnich ziemniaków,
- marchewka,
- por,
- zielona pietruszka,
- 3-4 kostki rybnych filetów,
- liść laurowy,
- cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- oliwa z oliwek,
- pieprz,
- sól,
- wegeta.

Jak przyrządzić?

Do 3/4 garnka zimnej wody wrzucić obrane ziemniaki (w całości), do tego marchewkę pokrojoną w większa kostke, por, liść laurowy, cebulę pokrojoną na ćwiartki i 2 ząbki czosnku, wlać 2 łyżki oliwki z oliwek i gotować aż ziemniaki zaczną mięknąć, następnie wrzucić kostki rybne i poczekac aż wszystko się ugotuje, przyprawić wegetą, sola i pieprzem, posypac zielona pietruszką.

Jak podawać?

Podawać w głębokim talerzy bulion, 2 ziemniaki i porcję rybki lub w innych ilościach, jak kto lubi.

Uwagi:

Zupka zdrowa i niskokaloryczna!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt15 zł
AutorAniusia

Zupa hiszpańska: Podobne przepisy

Zupa hiszpańska: wypróbuj również

Powiązane Tematy