Zielona zupa
ALICJA • dawno temuZnudził ci się rosół? Nie masz pomysłu na obiad? Wypróbuj przepis na zieloną zupę ze szpinakiem i sałatą. Ta intrygująco wyglądająca kremowa zupa zawiera wiele witamin i minerałów, w tym witaminę C, E oraz żelazo. Jak przyrządzić to cudo? Przepis poniżej.
Składniki:
- 1 i ½ l rosołu,
- 5 porów,
- ½ kg szpinaku,
- ½ kg zielonego groszku,
- główka sałaty,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- łyżka mięty,
- zielona pietruszka,
- gałka muszkatołowa,
- sól i pieprz.
Sposób przyrządzenia:
Umyj dokładnie wszystkie warzywa. Posiekaj pory, szpinak i sałatę. Na oliwie przysmaż pory, gdy zmiękną dodaj szpinak i sałatę. Całość smaż kilka minut i włóż do rosołu. Dodaj ugotowany groszek. Dopraw miętą, solą, pieprzem i muszkatem. Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze