Zupa serowo-cebulowa

Przepis kulinarny

Składniki:

- wrzątek (ok. 1l),
- kostka rosołowa lub dwie (jak kto lubi),
- dwa serki topione (kremowe w kostkach),
- masło (2 łyżki),
- cebula (1 szt),
- mąka (1 łyżĸa),
- przyprawy: co kto lubi, przede wszystkim pieprz.

Jak przyrządzić?

Przygotować wywar z kostek, zagotować, dodać serki nieco rozdrobnione, znowu zagotować.Na patelni rozgrzać masełko i wrzucić na nie pokrojoną w drobną kostkę cebulę, lekko podsmażyć. Dodać mąke i rozprowadzić( żeby nie było grudek z mąki). Dodać do wywaru z serkami. Wymieszać. Zagotować. Jeść.

Potrzebne przybory:

Garnek, patelnia, deska do krojenia, nóż, łyżka.

Jak podawać?

Na ciepło z grzankami.

Uwagi:

Bardzo syta.Można podawać z grzankami.Niekoniecznie trzeba odawać całe serki. Mnie wystarcza 1,5 kostki.Pieprzu można dorzucić dość sporo:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt5 zł
Autorbigmama

Zupa serowo-cebulowa: Podobne przepisy

Zupa serowo-cebulowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy