Składniki:
- puszka tunczyka w oleju,
- torebka ugotowanego ryzu,
- po polowce papryki zoltej, zielonej i czerwonej,
- majonez,
- musztarda,
- pieprz i sol.
Jak przyrządzić?
Tunczyka lekko odsaczyc z oleju, wymieszac z ugotowanym ryzem i pokrojonymi w kostke paprykami. Wymieszac z majonezem i musztarda, doprawic sola i pieprzem. Odstawic na 1 godzine do lodowki.
Potrzebne przybory:
Deska, noz, lyzka, salaterka. Garnek do gotowania ryzu.
Uwagi:
Zima mozna uzyc zamiast papryki zoltej i zielonej po kilka lyzek groszku i kukurydzy z puszki. Czerwonej papryki zastapic sie nie da:)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Marzena |