Składniki:
- 2 łyżki przyprawy do zup maggi,
- 4 cebule (500g),
- 4 łyżki ketchupu,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 4 łyżki oleju,
- sól,
- cukier,
- pieprz,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- 4 kostki mrożonej ryby,
- 2 łyżki mąki,
- 1 jajo,
- 3 łyżki bułki tartej,
- 5 łyżek oleju,
- natka pietruszki do dekoracji,
- plasterki cytryny do dekoracji.
Jak przyrządzić?
Cebulę oczyścić, pokroić w półplasterki. Przełożyć do rondla, dodać ketchup, koncentrat pomidorowy, olej, przyprawę do zup, przyprawy oraz 1/2 szklanki wody. Zagotować. Kostki rybne lekko rozmrozić, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące, rozbitym jajku, tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano przez ok. 13 min. Przełożyć na półmisek, przykryć gorącą cebulą. Pozostawić do ostygnięcia. Udekorować natką i cytryną.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Gosia |