Składniki:
- 10 parówek,
- 10 nalesników,
- 2 cebule,
- 10 plasterków sera żółtego,
- jajko,
- bułka tarta.
Jak przyrządzić?
Na masełku smażymy pokrojoną drobno cebulkę aż sie zeszkli.Nalesniki posypujemy vegetą lub solą (jak kto woli).
Na rozłożonym nalesniku układamy plasterek sera żółtego, na nim parówkę i odrobinkę cebuli.
Całosć zwijamy w rulonik i jak kotlety moczymy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oliwie na bardzo wolnym ogniu a kżdej strony na złoty kolor.
Uwagi:
W zależnosci od upodobń smakowych można zrobić zimny sos:
Smietana lub jogurt naturalny, ogórek zielony pokrojony w kosteczkę, ząbek czosnku i przyprawy do smaku.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Autor | Any |