Składniki:
- 2 szt. brokuł,
- puszka czerwonej fasoli,
- 1 op. fety,
- 3/4 jogurtu naturalnego,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 duża łyżka majonezu.
Jak przyrządzić?
Brokuły umyć i rozdrobnić, następnie wrzucić do wrzątku na góra 2 min (muszą być lekko twardawe). Fetę pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z łyżką majonezu, dodać czosnek (wyciśnięty). Wszystko wymieszać w misce, którą następnie wstawić do lodówki na conajmniej 1 h. Podawać dobrze schłodzone.
Uwagi:
UWAGA! Sałatka nie nadaje się do jedzenia następnego dnia (przez brokuły), najlepiej robić ją tuż przed podaniem, pamiętajac żeby była schłodzona!!!
Naprawdę warto, smacznego!!!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 2 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | madzia |