Gulasz z indyka w sosie śmietanowym

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 kotlety z indyka,
- 2 średnie cebule,
- 5 pieczarek,
- pół kubka śmietany (np. 18%),
- 3 łyżki mąki,
- 1 kostka bulionu,
- 3 ząbki czosnku,
- oliwa,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Pokroić indyka w kawałki i zanurzyć na godzinkę w oliwie z dodakiem czosnku, soli i pieprzu. Usmażyć go na oliwie. Pokroić cebulkę w kostkę i przysmażyć. Pod koniec dodać pieczarki. Gdy ceula się zeszkli dodać 3 łyżki mąki. Po minucie zalać bulionem i dodać pół kubka śmietany. Gdy sos zgęstnieje wrzucić indyka i gotować razem na małym ogniu przez ok.10 minut. Doprawić do smaku.

Jak podawać?

Najlepsze z makaronem penne bądź z ryżem.Można podać posypane serem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4
Kalorycznośćdużo
Autorivy

Gulasz z indyka w sosie śmietanowym: Podobne przepisy

Gulasz z indyka w sosie śmietanowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy