Pstrąg we frytkownicy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- pstrąg patroszony,
- czosnek,
- zioła prowansalskie,
- bazylia,
- cytryna.

Jak przyrządzić?

Rybę myjemy pod wodą dokładnie, w środek wkładamy wyciśnięty czosnek, wciskamy cytrynę, posypujemy ziołami (można dodać wegetę). Absolutnie nie solić, bo mięso nie będzie miękkie.
Wkładamy złożoną rybę do frytkownicy (na 180 C) i pieczemy 15 min.

Potrzebne przybory:

Frytkownica ułatwia sprawę.

Jak podawać?

Na pewno ładnie i z winem lub wódeczką.

Uwagi:

Ja do tego zawsze robię sos czosnkowy i pieczone ziemniaczki w obierkach.
Składniki sosu: majonez, śmietana i czosnek.
Ziemniaczki umyć, pokroić na talarki, posypać wegetą obficie. Smażyć we frytkownicy ok. 12-15 min. lub w piecu ok. 30-40 min. (zależy od ziemniaków). Smakują jak z ogniska.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorJustineee

Pstrąg we frytkownicy: Podobne przepisy

Pstrąg we frytkownicy: wypróbuj również

Powiązane Tematy