Pstrąg we frytkownicy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- pstrąg patroszony,
- czosnek,
- zioła prowansalskie,
- bazylia,
- cytryna.

Jak przyrządzić?

Rybę myjemy pod wodą dokładnie, w środek wkładamy wyciśnięty czosnek, wciskamy cytrynę, posypujemy ziołami (można dodać wegetę). Absolutnie nie solić, bo mięso nie będzie miękkie.
Wkładamy złożoną rybę do frytkownicy (na 180 C) i pieczemy 15 min.

Potrzebne przybory:

Frytkownica ułatwia sprawę.

Jak podawać?

Na pewno ładnie i z winem lub wódeczką.

Uwagi:

Ja do tego zawsze robię sos czosnkowy i pieczone ziemniaczki w obierkach.
Składniki sosu: majonez, śmietana i czosnek.
Ziemniaczki umyć, pokroić na talarki, posypać wegetą obficie. Smażyć we frytkownicy ok. 12-15 min. lub w piecu ok. 30-40 min. (zależy od ziemniaków). Smakują jak z ogniska.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorJustineee

Pstrąg we frytkownicy: Podobne przepisy

Pstrąg we frytkownicy: wypróbuj również

Efektowny pstrąg w zielonym majonezie

... Główną potrawą wigilijną na wielu polskich stołach jest karp. A może chciałabyś w tym roku delikatnie zmodyfikować tę tradycję. Karp wcale nie jest najsmaczniejszą rybą, a do pstrąga mu daleko ... . Pstrąg w zielonym majonezie wygląda bardzo ...

dawno temu

Pstrąg w galarecie - pyszne danie na świąteczny stół

... Zastanawiasz się co jeszcze przygotować w tym roku na świąteczny stół? Może rybę, rybę w galarecie, a dokładniej pstrąga w galarecie, jeszcze dokładniej  - w galarecie koperkowej. To oryginalne danie na pewno będzie smakowało całej rodzinie. ...

dawno temu

Polowanie na pstrąga

... p.t. Pstrąg. Opowiadał wprawdzie o kobiecie, ale symptomy były podobne: mężczyźni omdlewali przy niej i każdy chciał ją zawłaszczyć dla siebie, ona jednak sprytnie się wymykała i uparcie nie dawała ... – bardzo często – narazić się na ból. Warto ...

dawno temu

5 urządzeń, które musisz mieć w swojej kuchni!

... . Frytkownica beztłuszczowa Wielu z nas ma słabość do potraw przyrządzanych na głębokim tłuszczu – chrupiące frytki, nugetsy czy filety rybne smakują wyśmienicie, jednak są prawdziwą bombą kaloryczną. Znacznie ... zdrowszą alternatywą są ...

dawno temu

Pasty rybne – smaczne i zdrowe

... dwa razy w tygodniu. I nie mam tu na myśli McFisha... Wiadomo – nie każdy z nas lubi smażone ryby. Są nawet ludzie, których nie rusza pstrąg z grilla. Jestem nawet w stanie zrozumieć, że ktoś nie pieje ... razy w tygodniu. I nie mam tu na myśli ...

dawno temu

Jak zrobić perfekcyjne frytki?

... Aby zrobić naprawdę idealne frytki – złociste, z chrupiącą skórką i miękkim środkiem, wcale nie wystarczy pokroić ziemniaka i wrzucić go do frytkownicy. Proces robienia frytek to sztuka ...

dawno temu

Pożywne ryby na obiad

... dziecka, jak i u kobiet w ciąży i karmiących. Zapoznaj się z naszymi przepisami. Pstrąg pieczonyPotrzebna będą:wypatroszone pstrągi średniej wielkościkoperekmasłooliwa z oliwekcytrynasólpieprz folia ... aluminiowaPrzygotowanie: Folię aluminiową ...

dawno temu

Jak mieć dom wolny od kurzu?

... wykorzystać piłeczkę tenisową? * zmieniaj filtry - w wentylatorach, odkurzaczu, frytkownicy i wszystkich innych urządzeniach które posiadasz, a które posiadają filtr. Przy zatkanym filtrze w odkurzaczu ... powietrze wydmuchiwane przez odkurzacz ...

dawno temu

Na lato dobre na parze

... to dania z parownika. Mało roboty, zdrowo, pożywnie i szybko. Dzisiaj podsyłam tobie pomysł na łatwy obiad dla całej rodziny, nawet dla tych najmłodszych. Pstrąg na parze Oczyszczonego pstrąga dopraw ...

dawno temu

Smaki Armenii – cz. II

... . Przed samym podaniem zupę posypujemy świeżo zsiekaną natką pietruszki.   Kotlety z pstrąga  600g pstrąga,75g masła,3 ząbki czosnku,1 jajko,bułka tarta,sól, pieprz, estragon, gałka muszkatołowa,olej   Pstrągi ...

dawno temu

Tłuszcze do smażenia

... po usmażeniu ziemniaczków zostawia tłuszcz w środku frytkownicy i wykorzystuje go jeszcze kilka razy. To duży błąd, bo takie działanie powoduje, że z oleju wytrącają się szkodliwe dla naszego zdrowia ... związki. Jeśli więc nie potrafimy odmówić ...

dawno temu

Zajady

... witaminy i minerały wspomagające leczenie zapalenie kącików ust. Powinnaś także wzbogacić swoją dietę w produkty bogate w witaminę B2, tj. mleko i jego przetwory, mięso, łososia, pstrąga i drożdże ...

dawno temu

Akcja kulinarna "Letni Festiwal Zupy"

... - hiszpański specjał. Przemówiło do mnie połączenie orzechów laskowych i porów. chłodnik pomarańczowy-morelowy - mogę sobie wyobrazić, jak smakuje, ale kolor tej zupy mówi wszystko. zupa z zielonej herbaty - kuchnia japońska zupa z pstrąga - dla ...

dawno temu

Jak jeść ryby?

... . To nieeleganckie, choć rzeczywiście zdarzało się tak w poprzednim ustroju. Jeśli serwujesz pstrąga lub śledzia w domu i nie masz specjalnych widelców, możesz podać normalne. Krok 2 Jak zjeść ...

dawno temu

Potrawy z porem

... ze smażonym porem, a całość polej sosem pieczarkowym. Ryba z porem – pasuje do łososia czy pstrąga. Wystarczy rybę zapiec w piekarniku z cebulką i porem (lekko podsmażonym wcześniej na patelni z odrobiną cukru i soli). Udanego kucharzenia i mocy ...

dawno temu

Afrodyzjaki dla mężczyzn - przez żołądek do serca

... , seler, wanilia. Afrodyzjaki kulinarneJeśli planujesz przygotować jakieś pyszne danie na walentynki, to zainwestuj w ryby, które również należą do silnych afrodyzjaków. Łosoś, sandacz, węgorz, sola, kawior, fugu, pstrąg, rekin czy sardynki to ...

dawno temu

"Słodka, leniwa Georgia", Frances Mayes

... , ich działania wydają się być pozbawione emocji, są mechaniczne. Największą przyjemność sprawia J.J. łowienie pstrągów w pobliskiej rzece, a Ginger zajadanie się smakołykami przyrządzanymi przez służąca Tessie i niecierpliwie wyczekiwanie ...

dawno temu

Diety dla grup krwi

... , poza tym wskazane jest: dorsz, granik, karp, łosoś, makrela, nawęd żabnica, pstrąg tęczowy, pstrąg morski, sardynka, sieja, szczupak, srebrny okoń, ślimaki, żółty okoń, mleko sojowe, ser sojowy, olej z oliwek, olej ... : baranina, dziczyzna, ...

dawno temu

Komosa ryżowa

... , • 20 g mąki pszennej, • 250 ml mleka, • 80 g pstrąga, • 40 g szpinaku, • 2 szparagi, • 2 posiekane papryczki chili. Przygotowanie: Komosę ryżową gotujemy w garnuszku przez 12 minut. Odsączamy ją ... rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i podsmażamy ...

6 miesięcy temu

Powiązane Tematy