Sk艂adniki:
- 1 piers z kurczaka ok.45dkg,
- 3 papryki zolta zielona i czerwona,
- 3 duze cebule,
- 3 woreczki ryzu,
- sol,
- pieprz,
- przyprawa knorra do potraw chinskich.
Jak przyrz膮dzi膰?
Piers z kurczaka kroimy w kostke i podsmazamy na oleju dodajac cebule.papryke.kiedy papryka bedzie lekko twardawa dodajemy przyprawe knorra i dusimy ok.5 minuta.pzryptrawiamy do smaku. Gotujemy osobno ryz. Na talerzu ukladamy z ryzu okrad na srodek ktorego nakladmy nasza potrawke.
Jak podawa膰?
Na talerzy ukladamy okrag z ryzu i na srodek nakladfamy potrawke. Zycze smacznego.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4-5 porcji |
Kaloryczno艣膰 | ma艂o |
Przybli偶ony koszt | 25 z艂 |
Autor | misiaczek |