Składniki:
Biszkopt:
- 1 szklanka mąki,
- 1 szklanka cukru,
- 5 jajek,
- 1 łyżka oleju.
Krem:
- 2 śmietany kremówki,
- 2 śnieżki,
- 1/2 szklanki mąki,
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 2 paczki kokosu,
- 1 paczka migdałow,
- 1 szklanka cukru.
Jak przyrządzić?
Biszkopt:
Ubić białka na sztywną pianę, dodać po trochu cukier i dalej ubijać, dodawać po 1 żółtku i dalej ubijać, dodać mąkę i mieszać. Jeżeli ciasto jest za gęste dodać łyżkę oleju.
Krem:
Migdały zamoczyć w spirytusie. Ubić śmietanę, dodać śnieżkę i miksować, dodać obydwie mąki i dalej mieszać, dodać cukier,1,5 paczki kokou i migdały, wymieszać.
Biszkopt przeciąć na pół na jedną połowę położyć krem, przykryć drugą połową. Reszte kremu położyć na górę i na boki posypać resztą kokosu, można udekorować migdałami lub orzechami.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 15 porcji |
Autor | Robaczek |